Jandino Asporaat: kippenvel bij gedachte aan Kuip

Jandino Asporaat denkt graag ‘larger than life’. Na een uitverkocht Ahoy in 2012 staat hij deze zomer samen met Guido Weijers, Philipe Geubels en Roue Verveer in de Ziggo Dome. Volgend jaar wil Jandino een eigen show in de Kuip.

Jandino Asporaat denkt graag ‘larger than life’. Na een uitverkocht Ahoy in 2012 staat hij deze zomer samen met Guido Weijers, Philipe Geubels en Roue Verveer in de Ziggo Dome. Volgend jaar wil Jandino een eigen show in de Kuip.

Ik kan ook verliezen, net als Feyenoord. Maar daar ga ik niet van uit. Ik geloof in mezelf. Er zijn mensen met veel meer talent dan ik, maar die werken er niet zo keihard voor.

Jandino Asporaat

Een traditionele theatershow zal het niet worden. Daar is de Kuip veel te groot voor. Maar hoe zijn stadionshow er precies uit komt te zien, daarover is Jandino nog druk aan het nadenken.

,,Met mijn broertje, die mijn management doet, ben ik uitgebreid aan het praten over wat we allemaal kunnen doen. Van het idee alleen al krijg ik kippenvel: dat ik in de Kuip mijn eigen wedstrijd kan spelen.”

Verliezen
Dat het ook op een mislukking kan uitdraaien, daar houdt de 35-jarige Rotterdammer rekening mee. ,,Ik kan ook verliezen, net als Feyenoord. Maar daar ga ik niet van uit. Ik geloof in mezelf. Er zijn mensen met veel meer talent dan ik, maar die werken er niet zo keihard voor. En mocht het toch op een mislukking uitdraaien, dan heb ik op de weg er naartoe al volop genoten.”

Jandino maakte zijn onbegrensde aspiraties woensdagavond bekend tijdens de eerste editie van de Collegetour van het Rotterdamse debatcentrum Arminius, een zesdelige serie van vraaggesprekken met bekende Rotterdammers. De animo voor Jandino was zo groot, dat moest worden uitgeweken naar het atrium van de Kunsthal.

Curaçao

In die grote zaal vertelde Jandino onder meer over zijn jeugd op Curaçao, waar hij tot zijn 11de woonde. Terwijl zijn moeder er drie banen op na hield, groeide hij op in het zelfgetimmerde hutje van zijn oom en tante. Hij leefde in armoede, maar voelde dat zelf nooit zo. ,,Ik speelde de hele dag, er was geen druk, ik had geen zorgen. Voor mijn gevoel ben ik opgegroeid als een rijk kind.”

En nu hij door zijn succes werkelijk bemiddeld is, verlangt hij vaak terug naar de Antillen. ,,Weet je wel hoe rijk je bent als je anoniem door het leven kunt gaan? Mijn grote wens is om weer eens zonder herkend te worden in de trein te zitten om mensen te observeren.”

Privacy
Om zijn privacy en die van zijn vrouw en twee kinderen te beschermen heeft hij zelfs een huis laten bouwen, met een groot hek eromheen.

,,Nu komen dagelijks tien tot vijftien mensen bij me aan de deur. Afgelopen kerstavond stonden zes mensen op de stoep omdat ik bij RTL Boulevard had gezegd dat vrienden met Kerstmis altijd welkom zijn. Dat is eng!”

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4224613/2016/01/14/Jandino-Asporaat-kippenvel-bij-gedachte-aan-Kuip.dhtml
Foto: © anp.