Archell

Archell is opgegroeid op Curaçao. Op 21 jarige leeftijd is hij verhuisd naar Nederland. Hij kreeg te maken met cultuurverschillen. Hij is het leger ingegaan en uitgezonden geweest naar Bosnië. Eenmaal terug in Nederland heeft Archell een normaal leven opgebouwd, opleidingen gevolgd en is hij als storingsmonteur bij de NS gaan werken. Hier werkt hij nog steeds.

In 2009 veranderde zijn leven. Op 15 juni kreeg hij een telefoontje uit Curaçao. Zijn vader is vermoord. Door zijn zwager. Archell kon het verdriet niet verwerken en zocht een uitvlucht in drank en uitgaan. Hij gaf alles en iedereen de schuld van wat er was gebeurd, maar niks hielp om het verdriet te laten verdwijnen. Ineens, onder de douche, besefte Archell dat hij naar zichzelf moest kijken. Zijn hele leven draaide om onzekerheid, niet je gevoel durven uiten, schaamte, taboes, zichzelf wegcijferen.

Na een paar gesprekken met mensen in zijn omgeving is Archell de theatervoorstelling De Naakte Antilliaan gaan maken, in samenwerking met Ken Theater. Sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt. Archell heeft door het hele land theatervoorstellingen gegeven, zijn boek De Naakte Antilliaan is uitgekomen, hij heeft de moordenaar van zijn vader opgezocht in de gevangenis van Curaçao en heeft hem vergeven, en hij heeft zijn passie gevonden: mensen motiveren en inspireren met zijn levenservaring.